Viac ako polovica zamestnancov NsP v Bardejove bude štrajkovať

06.04.2006 Bardejov

Bardejov 6. apríla (TASR) - Viac ako polovica zo 620 zdravotníckych zamestnancov Nemocnice s poliklinikou (NsP) sv. Jakuba v Bardejove vstúpi v piatok 7. apríla od pol ôsmej rána do ostrého štrajku na podporu požiadaviek zdravotníckych zamestnancov.

Predsedníčka štrajkového výboru Renáta Švedová o tom informovala dnes ráno riaditeľa NsP Mariána Petka, a to tesne pred začiatkom návštevy predsedu vlády SR Mikuláša Dzurindu v tomto zariadení.
V NsP sa bude poskytovať zdravotná starostlivosť len akútnym prípadom.
Švedová pred novinármi počas Dzurindovej návštevy povedala, že vstúpili do štrajku s cieľom poukázať na finančnú poddimenzovanosť zdravotníctva v SR. "My si uvedomujeme, že riaditeľ nám platy môže zvýšiť len vtedy, keď bude príliv peňazí do systému vyšší, " uviedla. Ako zdôraznila, NsP prešla transformáciou z nemocnice v zriaďovateľskej pôsobnosti štátu na neziskovú organizáciu v roku 2002 a v rámci toho sa v nej spravili rôzne racionalizačné opatrenia vrátane prepúšťania i zníženia platov. I napriek tomu nemôžu po rokoch mať platy zvýšené adekvátnym spôsobom.
V roku 2006 mali prvé zvýšenie príjmov iba o dva a pol percenta.
 

Vyberte región